Jana leest … Little Women

Louisa May Alcott - Little Women

BOEK: Little Women, Louisa May Alcott (eBook)

0%

Iedereen vertelt me dat dit een geweldig boek is. Ik heb wel zin in een geweldig boek.

10%

Een arm gezin uit de middenklasse met vier perfecte, zeemzoete dochters die nooit iets fout lijken te kunnen doen en in een soort hemel op aard leven in hun sobere maar schattige huisje met hun wijze, liefhebbende moeder terwijl vaderlief in een niet nader genoemde oorlog aan het vechten is. “Hier is een extravagant feestje van clichés aan de gang. Het is een kinderboek uit de negentiende eeuw dus ik ga er niet over muggenziften, maar hoop toch stil dat dit niet aanhoudt.”

25%

Jo is een cool personage. Ook de anderen worden goed uitgewerkt, wat zorgt voor aangenaam lezen. Ik heb wat leren leven met de moralistische toon van het boek maar de structuur ‘start hoofdstuk – de zusjes ondernemen iets – het gaat fout – ze leren hun lesje – einde hoofdstuk’ word ik stilaan beu.

40%

Onverwachte wending die we voor u niet zullen spoileren – het verhaal krijgt een serieuzere toon. Hoera!

56%

Wanneer het boek weer dreigt te verzanden in een tekort aan plot, zorgt het voor een verademing door een sprong naar de toekomst te maken. De nieuwe start doet deugd, maar echt geweldig vind ik het boek nog steeds niet. Een licht vermoeden begint zich te vormen dat de reden waarom zovelen er zo lovend over zijn, zal liggen aan een soort emotionele stroomversnelling helemaal aan het einde die je de rest ervan doet vergeten. Eens zien of dat vermoeden waarheid wordt …

Louisa May Alcott - Little Women - film

Written by